FOX TV, Tehdidi yayımlamayarak Erdoğan'ı mı korudu, Sezen Aksu'yu mu?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Camisi’nde imamın elinden mikrofonu alıp, “Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” diyerek Sezen Aksu’yu bir şarkısındaki sözleri nedeniyle tehdit edip, hedef gösterdiği gün takvimler 21 Ocak’ı gösteriyordu.

O akşam FOX TV’de Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün yönettiği “Orta Sayfa” programı vardı. Şentürk, programı açarken ekonomi, zamlar, siyaset, Merkez Bankası’nın kararı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sezen Aksu hakkındaki sözlerini konuşacaklarını söyledi.

Sezen Aksu konusuna sıra ikinci bölümde geldi. Doğan Şentürk, Sezen Aksu’ya sosyal medyada başlayan linç operasyonunun Erdoğan’ın da gündemine girdiğini vurguladı ve özetle şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı, Sezen Aksu’yu hedef gösterdi ama sözlerini vermeyeceğiz. Biz bugün ana haberde de sorumlu habercilik gereği ne cumhurbaşkanının camide yaptığı konuşmanın görüntüsünü ne de sarf ettiği sözleri verdik. Neden? Yarın Allah korusun Sezen Aksu’nun başına bir şey geldiğinde FOX Haber Merkezi olarak, ben Genel Yayın Yönetmeni olarak vicdanen rahatsız hissederim. Belki ben vermeseydim o insanlar o sözden hareket etmeyeceklerdi.

Bizim bu sorumluluğu taşıdığımız bir yerde Sayın Cumhurbaşkanı, devlet aklını bir tarafa bırakarak bu hedef göstermenin neticesinde Sezen Aksu’nun yarın başına bir iş geldiğinde bunu dünyaya, Türkiye’ye nasıl açıklarsınız? Durumdan vaziyet çıkaran kendini bilmez kişiler yarın sanatçımızın başına bir iş getirdiklerinde vicdani yükünü nasıl taşıyacaksınız? Bu tehlikeli bir oyun, geçmişte de böyle olaylar yaşamadık mı?”

Hrant Dink’in anma töreni de haber olmadı
Bu sırada Deniz Zeyrek, “19 Ocak gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümüydü” diye girdi söze. Hrant Dink’in de aynı şekilde partiler ve devlet tarafından hedef gösterildikten sonra öldürüldüğünü anımsattı.

Doğruydu, iki gün önce Hrant Dink’in ölüm yıldönümüydü; her yıl olduğu gibi bu yıl da gazetesi Agos’un önünde, öldürüldüğü yerde yüzlerce insan toplanmıştı. Birçok medya kuruluşunda da haber olmuştu bu tören. Fakat o akşam FOX TV bu töreni de haber yapmamıştı.

Ardından Doğan Şentürk, Hrant Dink konusuna girmeden “Evet, sorumluluk taşımadan böyle bir cümle nasıl edilir? Türkiye nereye doğru gidiyor?” dedi ve sözü Nevşin Mengü’ye bıraktı.

Nevşin Mengü de Erdoğan’ın camide yaptığı konuşmayı Cumhurbaşkanlığı muhabirlerinin de duyduğunu belirtti. Sonra da “Fakat Cumhurbaşkanlığı Basın Müşaviri geliyor, ‘Arkadaşlar bunu yazmayın. Fahrettin Bey (Altun) yazılmasını istemiyor’ diyor” bilgisini verdi.

Bunun üzerine Murat Yetkin, “Cumhurbaşkanını sansür ediyorlar, ‘Siz bunu haber yapmayın’ diyerek! Bu başlı başına bir garabet” dedi. Konuşmalar bu minval üzere devam etti, Erdoğan’ın sanatçıyı tehdidini eleştiren değerlendirmeler yapıldı ama FOX TV’nin Erdoğan’ın sözlerini yayımlamama yönündeki kararına bir itiraz gelmedi.

Haberin Devamını Okumak İçin Tıklayınız #usnews #amerika
FOX TV, Tehdidi yayımlamayarak Erdoğan'ı mı korudu, Sezen Aksu'yu mu?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bill Clinton'un Yanındakini Tanıdınız mı?

Dua Lipa'dan Challenge Accepted Desteği