Demirören medyada gazeteci ve yazarlardan paralı reklam söyleşileri

Demirören medya grubu gazeteleri Hürriyet ve Milliyet, internet siteleri ile televizyonu CNN Türk’te, gazeteci ve yazarlara, çeşitli sektörlerden iş insanları ile yaptırılan paralı söyleşiler yayımlanıyor.

Hem de üzerine “İlandır” ya da “Sponsorlu içerik” yazarak, bu söyleşilerin para karşılığı yapıldığı aleni biçimde ilan ediliyor. Sonra da bu söyleşiler basılı gazetelerde “ilan” ya da “Sponsorlu içerik” etiketleri kaldırılarak sanki gazetecilik ürünü imiş gibi yayımlanıyor.

Örnek 1- Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün, Turkcell Ceo’su Murat Erkan ile yaptığı söyleşinin videosu, 5 Şubat 2021 tarihinde Hürriyet internet sitesinde yayımlandı. “Dijital göç yolunda BİP’in başarı öyküsü” başlıklı bu söyleşi anonsunun altında “Sponsorlu içerik” yazıyordu.

Özkök, bu söyleşiyi aynı gün Hürriyet’teki köşesinde “Sayın CEO beni ikna edin niye dijital bir göçmen olayım” başlığıyla neredeyse tam sayfa genişliğinde yayımladı. Özkök, gazetede “sponsorlu içerik” olduğunu da yazmıyordu! Hatta tam tersine “...vatandaş olarak gidip Turkcell’in CEO’su Murat Erkan’ı buldum” diyerek kendiliğinden böyle bir söyleşi yapmış gibi gösteriyordu.

Yazının Devamını Okumak İçin Tıklayın #usnews #amerika
Demirören medyada gazeteci ve yazarlardan paralı reklam söyleşileri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bill Clinton'un Yanındakini Tanıdınız mı?

Dua Lipa'dan Challenge Accepted Desteği